Hvad er det der gør en Tibbe så fantastisk?

Eventyret og vores nye liv, startede med vores fantastiske tid i Nepal og Tibet. Vi oplevede en helt anden verden i den tibetanske kultur. Respekten for alt levende, den dybe ro, og…… nå ja – den Tibetanske Terrier.

Det var nemlig i Tibet, vi første gang mødte en Tibetansk Terrier. Vi stod der midt i Panchen Lama´s kloster Tashilhumpu, og fik så øje på en hund, der vimsede rundt på tagene – vi var helt solgt. Mage til charmerende og dejlig hund havde vi aldrig før set – sådan én ville vi gerne have.

Så da vi tilbage i Danmark have fundet vores drømmehus, begyndte vi at lede efter vores drømmehund. Eller rettere sagt, bare én der lignede. For vi var slet ikke klar over, at de små hunde, der indtog vore hjerter i Tibet, faktisk ikke var nogle gadekryds, og at de også var til at genfinde i Danmark. Men i vores søge efter en ”brugbar” race, så var den der pludselig bare – og den var slet ikke spor uopnåelig. 

Vi afsatte sommerferien til at besøge forskellige opdrættere, og vi blev slet ikke skuffede. Tvært imod blev vi i allerhøjeste grad bekræftede i, at det lige var en hund efter vores hjerte. Charme, selvtillid og masser af hår!!! Så beslutningen var vel nærmest taget, inden vi sagde ”tak for kigget” hos Knud Ole og Søren i deres kennel Tibatz – vi ville vældig gerne skrives op til en Tibbe.

Så var der kun ca. ½ år at vente til guldklumperne kom til verden. Men pyt med det – vi er af den overbevisning, at den der venter, venter på noget godt. Og Sherpa – han var helt bestemt værd at vente på. Han har med sin hengivenhed, humor og finurlige indslag, gjort vores hverdag meget mere værd. Han er i besiddelse af evnen, til at hoppe op og putte sig helt tæt ind til én, uden at man opdager det. Først når man mærker varmen og nærværet, ved man han er der. Han er altid opmærksom og en del af alting – selv om man næsten ikke hører ham. En stor del af hans ”kommunikation” foregår med små ”næse-puf”, og ved at han lægger sit hoved på os. Tænk hvor meget en hund kan sige på den måde. Han har i dag, som vores ”første fødte” en helt speciel plads i vores hjerter – og bedst af alt, åbnet for en helt ny verden af oplevelse og bekendtskaber. 

Oplevelserne og bekendtskaberne vender vi tilbage til lige om lidt. Først skal vi nemlig lige nævne en anden vidunderlig ting, som Sherpa også har givet os – nemlig hans søn Isito. Hanne Mathiasen, Cheerio´s Tibetanske Terrier, overraskede os nemlig med en forespørgsel på, om Sherpa mon ville kærestes lidt med hendes E´Lisha, og jo….det ville han da mægtig gerne. Den forelskelse kom der 6 ”kammerjunkere” ud af – og der iblandt også en lille én til os. Isito er ligesom sin far helt vidunderligt selskab. Som lille bitte hvalp fik han, af én af de andre hvalpekøbere, kælenavnet ”Klovnen”. Et navn han har temmelig svært ved, at ryste af sig igen. Han er helt igennem sorgløs og ubekymret, og sprudlende af et sjældent godt humør og masser af fiduser. Han sætter ligesom den glade dagsorden her i vores lille hjem, og laver mindst 15 koldbøtter i sofaen hver dag. Vi kan, sammen med Isito, daglig opleve spring, spjæt og vinken med forbenene, som ville være den Spanske Rideskole værdig. Han er en lille hund med en stor ”personlighed”.

Så selv om vores ”drenge” på flere punkter er meget forskellige, så går de alligevel rigtig godt i spænd sammen. Sherpa har på sin egen facon, gjort det klart hvad han syntes Isito må tillade sig – og Isito har så også – af et godt hjerte, gjort det klart, at han desværre ikke kan overholde det hele altid. Man kan vel kalde det ”det perfekte far og søn - forhold”. De har i hvert fald stor glæde af hinandens selskab, og leger de bedste og sjoveste lege man kan tænke sig. Vi havde selvfølgelig gjort os nogen overvejelser om, hvordan livet ville være, med to hunde i stedet for én. Men alting er gået så nemt, at det er en fornøjelse. Ja, der er selvfølgelig dobbelt så meget pels at børste, og der bliver spist dobbelt så meget foder……. Men så får vi til gengæld også mindst dobbelt så mange glæder. Der er simpelthen mere af alting, underholdning, selskab, hundekunster og ikke at forglemme……. hundenysser. Det er vores hunde – det bedste vi ejer. 

Tilbage til den nye verden af oplevelser og bekendtskaber, som vi oplevede – det er nemlig et kapitel for sig selv. 

Ret hurtigt efter at vi havde fået Sherpa, meldte vi os ind i Tibetaner klubben. Vi håbede på den måde, at få mulighed for, at komme i snak med andre tibbe-folk, og deres hunde. Og det fik vi sørme. Vi har igennem årene, haft stor glæde af, at deltage i og selv at arrangerer, bl.a. pelspleje arrangementer, gåture, ringtræning, svømning, hundehygge dage og ikke mindst udstillinger. Det har altid været en fornøjelse for os at være med, og vi fandt da også hurtigt ud af hvilken hund det var, vi havde beriget os selv med. Det er jo faktisk en pakkeløsning sådan en Tibbe…. ikke en helt almindelig hund, men en hund med medfølgende socialt netværk. I hvert fald et potentielt socialt netværk. For det kræver selvfølgelig, at man selv hopper op af hundekurven, men så er der også uanede muligheder. 

Vi har i hvert fald benyttet os af mulighederne for at komme ud, og på den måde har vi mødt utrolig mange dejlige og arrangerede mennesker og deres hunde. Vi har ofte tænkt over, hvilket dejligt et sceneri vi kan betragte, når en flok deltagere mødes til et arrangement. Der er altid en summen af gode samtaler og gode råd, og snak om hvordan alting er gået, siden man har set hinanden sidst. Og nye medlemmer og deltagere, fortæller os hvordan de føler sig velkommen, og er en del af det hele fra første øjeblik. Det er så dejligt at høre – for netop sådan skal det jo være. Nogen har beskrevet det, som nærmest værende en familie sammenkomst – men det er det vel på sin vis også. En sammenkomst i Familien Tibbe. Vi har i dag også vores bedste venner i Tibbe-kredsene, og tænker tit på hvordan vores liv mon ville se ud, hvis vi ikke havde givet os selv en Tibetaner. 

Alle de positive oplevelser, vi efterhånden har haft i klubregi har gjort, at vi med tiden, har fået lyst til at tage mere aktiv del i klubarbejdet. Derfor valgte Jesper i 2004 at opstille til klubbens bestyrelse, og han blev valgt ind med fin opbakning fra klubbens medlemmer. Det var dejligt, for vi syntes nemlig at Tibetaner Klubben er værd at arbejde for. 

Noget vi også har utroligt mange gode oplevelser med, er vores hjemmeside www.sherpa.dk. Der kan man møde vores Tibber, læse om deres fornøjelige liv i deres dagbøger, se billeder, stambøger, udstillingsresultater og en masse mere. Og det er der mange der gør – vi har for tiden omkring 35 besøgende hver dag. Og de nøjes ikke altid med at kigge. Vi oplever, at folk syntes det er ”nemt” at kontakte os, nu vi allerede har, fortalt en masse om os selv på hjemmesiden. Og derfor har hjemmesiden også været vejen til nye bekendtskaber for os. Især er hundenes dagbøger, noget der kan få de fleste til at trække på smilebåndet, og gi´ en stor trang til lige at måtte skrive en mail. Og efter flere opfordringer, overvejer vi da også, om dagbøgerne på et tidspunkt skal udgives til en bog. Nu må vi se, hvad tiden bringer. 

Så for lige at runde af med pakkeløsningen….. At en Tibbe ikke kun er en ovenud pragtfuld hund, men også en billet, til en verden af gode venner, oplevelser og et fællesskab – vel og mærket uanset hvilken kennelnavn din hund har. Det er dét, der gør en Tibbe så fantastisk – i hvert fald hvis du spørger os :o)

Hundehilsner fra Jesper & Susan Durup.

Tilbage

 

 

  Site Meter