Test og bedømmelse af aktiveringslegetøj
Af Sherpa og Isito – Tibber af profission.

Dog Spinny og Dog Smart

Her i huset er vi ret glade for aktiveringslegetøj. Altså legeting hvor vi skal bruge 5-øren for at hitte de dersens guffer……og det er både sjovt, lærerigt og super spændende. Og træk os lige baglæns op i put´kassen, om ikke vi syntes det er så vældigt, at vi egentligt mener, at alle verdens hunde skulle prøve det. Nu er der jo sådan, at vi ret øvede ud i den slags sager – vi har prøvet i bunker af dem kan vi fortælle jer. Og når vi nu allerede har testet dem for alverdens sære udsættelser og stræbbasser….så kunne vi jo lige så godt lige vuffe til jer hva´ vi syn´s om sagerne inden I selv gik i gang. Måske der var lige én du kunne tænke dig at ha´….. så kig på løjerne.

Dog Spinny - lige til at gå i spind over
Af Isito

Vi har hørt og læst, at langt de fleste hunde hurtigt går i krig med at finde ud af denne opgave – så det gjorde vi da bare. 

Den er lave i hårdt presset træ med 8 huller ned i. Oven på er der så en plade med 1 hul, og smart som den er, så kan den dreje rundt. Jobbet er så at bruge snuden og poterne til at dreje pladen rundt, så´n at man kan stikke snuden ned i de huller der gemmer sig neden under….og hvis man er heldig så er der gemt noget lækkert til én dernede. Nogen gange er der noget i alle hullerne og andre gange måske kun noget i ét af dem…….. det er ret sjovt.

Jeg, den lille Isito, syntes den er vældig nem. Det fandt jeg hurtigt ud af – lige med det samme faktisk. Men sådan er det, hvis man har tid til at lure tingene af. Men Sherpa-daddy syntes den var lidt dum i starten. Sådan er det hvis man er en utålmodig hund. Så kan den godt være lidt svær….især da man ikke må spise sig vej indenfor. (Så kan man helt sikkert få ondt i både bisser og mave) Men med øvelse, tålmodighed og måske lidt vejledning så går det bedre – og nu går Sherpa osse i spind over den.

Dog Spinny er et hit her hos os. Go´ underholdning, hjernevrider og ikke mindst succesproducent. Den kan vi ikke leve uden.

Vi gi´r den derfor 5 kødben ud af 6 mulige (Sherpa-daddy stjal det sidste)

Dog Smart – for de smarte
Af Sherpa

Nu må det vist være min tur til at fortælle….jeg kan ikke så godt ha´ hængende i pelsen, at jeg ikke var skrap til Dog Spinny i starten, så nu skal jeg fortælle om Dog Smart. Den er nemlig for de smarte hunde – og dén kategori er lige mig!

Dog Smart er lige som Dog Spinny, lavet i sådan noget hård presset træ, men nu bare med 9 huller ned i (allerede dér blev den lidt smartere hva´) Så er det meningen, at nogen skal gemme alle lækkerierne nede i hullerne, og så sætte sådan nogle smarte små propper ned over….så man næste ikke kan finde ud af hvor de gode ting er. Det vil sige…det kan man altså godt, hvis snydeskaftet er i orden, og så er det bare at nuppe propperne af med bisserne, og så er der fri adgang til slikbutikken. 

Er det lidt svært at få tandsættet skruet ned om propperne, så måske de kan blive sat på skrå i starten….det kan godt hjælpe lidt på motivationen. Man skal nu bare huske ikke at gufle for meget på dem hvis man bliver for ivri….det er forbudt. Så kan man ikke la´ være med det – så er det en go´ ide, at der er nogen til at hjælpe én med at huske det i starten.

Isito-drengen og jeg er enige om, at den virkelig er ret smart. Vi kan godt li´ at bruge hovedet, bisserne og fordøjelsen….så den er lige i kiksekrukken.

Derfor ska´ den ha´ 6 kødben…..men så er der heller ikke flere i denne omgang.

Tilbage

 

 

  Site Meter